Poniżej notatka z wyboru wykonawcy:
wybor catering
Młodzieszyn, 08.09.2017 r.
Gmina Młodzieszyn
ogłasza rozpoczęcie postępowania o udzielenie zamówienia na
zapewnienie cateringu podczas szkoleń nauczycieli w ramach projektu âAkademia Kluczowych Kompetencji w Młodzieszynieâ, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego
w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2014-2020.
1. Przedmiot zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa usług cateringowych w zakresie lunch/obiad dla nauczycieli podczas realizowanych szkoleń w ramach projektu âAkademia Kluczowych Kompetencji w Młodzieszynieâ. Jedno szkolenie obejmuje dostawę 16 posiłków, natomiast drugie szkolenie obejmuje 24 posiłki.
Opis usługi cateringowej:
1. Usługa cateringowa świadczona będzie podczas 2 szkoleń po 2 dni, które odbywać się będą we wrzesień-październik 2017r.w Gminie Młodzieszyn.
2. Zamówienie dotyczy usługi dostarczania posiłków rozumianej jako zapewnienie cateringu obiadowego w postaci:
- obiadu złożonego z zupy (min. 300 ml) i drugiego dania: ziemniaki (zamiennie ryż, makaron, kasza) - waga min. 150 g, porcja mięsa waga min. 150 g, lub ryby min. waga 150 g, surówka min waga 200g; woda mineralna lub sok do obiadu - 250 ml
- poczęstunku w postaci ciastek kruchych bankietowych 3 rodzaje po 100g/na osobę
3. Obiad dla każdego uczestnika powinien być ciepły, wyporcjowany, podany wraz ze sztućcami oraz serwetkami.
4. Oferent zapewnia dowóz cateringu o ustalonej godzinie na miejsce realizacji szkoleń wskazane przez Zamawiającego. Koszt dowozu musi zostać uwzględniony w cenie oferty. Dostarczenie ciepłych posiłków powinno nastąpić na 5 min. przez rozpoczęciem przerwy obiadowej.
5. Termin i miejsce dostarczenia posiłków Zamawiający poinformuje min. na 3 dni przed rozpoczęciem szkoleń.
W związku ze świadczeniem usługi cateringu Wykonawca zobowiązany jest do :
a) używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,
b) przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 nr 136 poz. 914 ze zm.),
c) kontroli aktualnych badań sanitarno âepidemiologicznych pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i transportem posiłków,
d) zapewnienia transportu cateringu oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności
2. Zamawiający: Gmina Młodzieszyn ul. Wyszogrodzka 25, 96-512 Młodzieszyn.
3. Termin realizacji zamówienia: wrzesień âpaździernik 2017r.
4. Warunki udziału w postępowaniu:
O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące kryteria:
-nie znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej mogącej budzić poważne wątpliwości co do możliwości prawidłowego wykonania zamówienia, nie wszczęto wobec nich postępowania
upadłościowego, ani nie ogłoszono upadłości; nie zalegają z opłacaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne,
-nie są powiązani osobowo lub kapitałowo z Zamawiającym,
-spełniają klauzulę społeczną zastrzeżoną określoną w art.22 ustr.2 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie tylko dla wykonawców, u których ponad 50% pracowników stanowią osoby niepełnosprawne ânależy przedłożyć oświadczenie wykonawcy o zatrudnianiu ponad 50% osób niepełnosprawnych, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych lub w rozumieniu właściwych przepisów państw członkowskich Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego âjeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tych państwach. Zamawiający uprawniony będzie do kontroli spełniania przez wykonawcę wymagań dotyczących zatrudniania ww. osób. Na żądanie zamawiającego, wykonawca obowiązany będzie niezwłocznie udokumentować fakt zatrudniania ww. osób, w szczególności poprzez przedłożenie umów o pracę oraz dokumentów poświadczających status osób zatrudnionych.
5. Kryteria oceny ofert:
a) Kryterium cena- C 80%
Ocena zostanie wyrażona ilością punktów, która zostanie wyliczona według następującego wzoru:
najniższa łączna cena brutto
âââââââââââ x 100 x 80% = ilość punktów ocenianej oferty
łączna cena brutto oferty badanej
b) Kryterium doświadczenie-T 20%
Doświadczanie polega na udokumentowaniu wykonania min. 1 usługi cateringu dla min.20 osób
Ocena zostanie wyrażona ilością punktów, która zostanie wyliczona według następującego wzoru:
3 i więcej usług cateringu - 20 pkt
2 usługi cateringu â 10 pkt
1 usługa cateringu - 0 pkt
liczba punktów = (Xobl / Xmax) x 100 x 20%, gdzie:
Xobl - ilość punktów uzyskana przez daną ofertę
Xmax - najwyższa ilość punktów uzyskana przez ofertę złożoną na realizację zamówienia
Łączna liczba uzyskanych punktów = Liczba punktów Kryterium 1 + Liczba punktów Kryterium 2
6. Oferty należy składać w sekretariacie Urzędu Gminy Młodzieszyn albo pocztą elektroniczną do dnia 15.09.2017 r. do godz. 15.00
7. Wybór ofert nastąpi 18.09.2017r. Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty zostanie przesłana do Dostawcy wyłonionego w postepowaniu drogą elektroniczną.
8. Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane
9. W ofercie należy podać wartość zamówienia netto i brutto wyrażoną liczbowo i słownie na załączonym formularzu ofertowym.
10. Sposób przygotowania oferty:
Ofertę ( zał. nr 1) oraz oświadczenia (zał. nr 2 i 3) ) a także wykaz wykonanych usług cateringu ( zał. nr 4)wraz z referencjami można umieścić w zabezpieczonej kopercie i opisać nazwą i adresem wykonawcy oraz nazwą i adresem zamawiającego, a także napisem âZapytanie ofertowe âcatering dla nauczycieli â.
Oferta będzie również ważna jeżeli zostanie przesłana e- mailem na adres sekretariat@mlodzieszyn.pl
Oferta powinna być:
- opatrzona pieczątką firmową,
- posiadać datę sporządzenia,
- zawierać adres lub siedzibę oferenta, numer telefonu, numer NIP,
- podpisana czytelnie przez wykonawcę
11. Pracownikiem upoważnionym do kontaktów z wykonawcami jest: Pan Damian Bednarek dbednarek@mlodzieszyn.pl
12. Warunki zmiany umowy:
Zamawiający informuje, iż w umowie o realizację zamówienia znajdą się zapisy przewidujące możliwość dokonywania istotnych zmian postanowień umowy w zakresie:
a. terminu realizacji umowy,
b. harmonogramu realizacji szkoleń,
c. ostatecznej liczby uczestników szkoleń
13. Wymagania wobec wykonawcy usługi:
1) brak powiązań z zamawiającym pod względem osobowym i kapitałowym.
Przez powiązanie osobowe lub kapitałowe rozumie się wzajemne powiązania między zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru wykonawcy, a wykonawcą, polegające w szczególności na:
-uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
-posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji;
-pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta lub pełnomocnika;
-pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej lub bocznej do drugiego stopnia lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kuratel
Informacje dodatkowe:
1) W przypadku jeżeli wykonawca którego oferta została wybrana nie podpisze umowy w terminie wyznaczonym przez zamawiającego, zamawiający będzie uprawniony do wyboru oferty najkorzystniejszej spośród pozostałych ofert.
2) Zamawiający zastrzega możliwość odwołania lub unieważnienia postępowania w każdym czasie, w tym również po złożeniu ofert. Z tego tytułu Oferentom nie przysługują żadne roszczenia.
W szczególności:
a. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odwołania postępowania o udzielenie zamówienia jeżeli nie wpłynie żadna oferta lub gdy złożone oferty nie będą podlegały ocenie.
b. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odwołania postępowania o udzielenie zamówienia jeżeli cena najkorzystniejszej oferty przekroczy kwotę, którą zamawiający może przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.
3) O odwołaniu lub unieważnieniu postępowania o udzielenie zamówienia zamawiający poinformuje wykonawców którzy złożyli oferty.
zal._nr_1-formularz_ofertowy
zal_.nr 2_oswiadczenie_o_spelnieniu_warunkow_z_klauzuli_spolecznej
zal._nr_3_-oswiadczenie
zal._nr_4-_wykaz_uslug_cateringu