Młodzieszyn, 08.09.2017 r.
Gmina Młodzieszyn
ogłasza rozpoczęcie postępowania o udzielenie zamówienia na
zapewnienie
cateringu podczas szkoleń nauczycieli w ramach projektu „Akademia Kluczowych
Kompetencji w Młodzieszynie”, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu
Społecznego
w
ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2014-2020.
1. Przedmiot
zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa usług cateringowych w zakresie
lunch/obiad dla nauczycieli podczas realizowanych szkoleń w ramach projektu „Akademia
Kluczowych Kompetencji w Młodzieszynie”.
Jedno szkolenie obejmuje dostawę 16 posiłków, natomiast drugie szkolenie
obejmuje 24 posiłki.
Opis usługi cateringowej:
1. Usługa
cateringowa świadczona będzie podczas 2 szkoleń po 2 dni, które odbywać się
będą we wrzesień-październik 2017r.w
Gminie Młodzieszyn.
2. Zamówienie
dotyczy usługi dostarczania posiłków rozumianej jako zapewnienie cateringu
obiadowego w postaci:
- obiadu złożonego
z zupy (min. 300 ml) i drugiego dania: ziemniaki (zamiennie ryż, makaron,
kasza) - waga min. 150 g, porcja mięsa waga min. 150 g, lub ryby min. waga 150
g, surówka min waga 200g; woda mineralna lub sok do obiadu - 250 ml
- poczęstunku w postaci
ciastek kruchych bankietowych 3 rodzaje
po 100g/na osobę
3. Obiad
dla każdego uczestnika powinien być ciepły, wyporcjowany, podany wraz ze
sztućcami oraz serwetkami.
4. Oferent
zapewnia dowóz cateringu o ustalonej godzinie na miejsce realizacji szkoleń
wskazane przez Zamawiającego. Koszt dowozu musi zostać uwzględniony w cenie
oferty. Dostarczenie ciepłych posiłków powinno nastąpić
na 5 min. przez rozpoczęciem przerwy
obiadowej.
5. Termin
i miejsce dostarczenia posiłków Zamawiający poinformuje min. na 3 dni przed
rozpoczęciem szkoleń.
W związku ze
świadczeniem usługi cateringu Wykonawca zobowiązany jest do :
a) używania
wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych,
b) przechowywania
i przygotowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia
2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 nr 136 poz. 914 ze
zm.),
c) kontroli aktualnych
badań sanitarno
–epidemiologicznych pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i
transportem posiłków,
d) zapewnienia
transportu cateringu oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi
dotyczącymi żywności
2.
Zamawiający: Gmina Młodzieszyn ul. Wyszogrodzka 25, 96-512 Młodzieszyn.
3.
Termin realizacji zamówienia: wrzesień
–październik 2017r.
4.
Warunki udziału w postępowaniu:
O zamówienie mogą
ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące kryteria:
-nie znajdują się
w sytuacji ekonomicznej i finansowej mogącej budzić poważne wątpliwości co do
możliwości prawidłowego wykonania
zamówienia, nie wszczęto
wobec nich postępowania
upadłościowego,
ani nie ogłoszono upadłości; nie zalegają z opłacaniem podatków, opłat lub
składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne,
-nie są powiązani
osobowo lub kapitałowo z Zamawiającym,
-spełniają
klauzulę społeczną zastrzeżoną określoną w art.22 ustr.2 ustawy Prawo zamówień
publicznych. Ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie tylko dla
wykonawców, u których ponad 50% pracowników stanowią osoby niepełnosprawne
–należy przedłożyć oświadczenie wykonawcy o zatrudnianiu ponad 50% osób
niepełnosprawnych, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej
oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych lub w rozumieniu właściwych przepisów
państw członkowskich Unii Europejskiej
lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego –jeżeli wykonawca ma siedzibę
lub miejsce zamieszkania w tych
państwach. Zamawiający uprawniony będzie do kontroli spełniania przez wykonawcę
wymagań dotyczących zatrudniania ww. osób. Na żądanie zamawiającego, wykonawca
obowiązany będzie niezwłocznie udokumentować fakt zatrudniania ww. osób, w
szczególności poprzez przedłożenie umów o pracę oraz dokumentów
poświadczających status osób zatrudnionych.
5.
Kryteria oceny ofert:
a) Kryterium cena- C 80%
Ocena zostanie
wyrażona ilością punktów, która zostanie wyliczona według następującego wzoru:
najniższa łączna
cena brutto
——————————— x 100
x 80% = ilość punktów ocenianej oferty
łączna cena brutto
oferty badanej
b) Kryterium doświadczenie-T 20%
Doświadczanie polega na udokumentowaniu wykonania min. 1
usługi cateringu dla min.20 osób
Ocena zostanie
wyrażona ilością punktów, która zostanie wyliczona według następującego wzoru:
3 i więcej usług cateringu - 20 pkt
2 usługi cateringu – 10 pkt
1 usługa cateringu - 0 pkt
liczba punktów = (Xobl / Xmax) x
100 x 20%, gdzie:
Xobl - ilość
punktów uzyskana przez daną ofertę
Xmax - najwyższa
ilość punktów uzyskana przez ofertę złożoną na realizację zamówienia
Łączna
liczba uzyskanych punktów = Liczba punktów Kryterium 1 +
Liczba punktów Kryterium 2
6.
Oferty należy składać w sekretariacie Urzędu
Gminy Młodzieszyn albo pocztą elektroniczną do dnia 15.09.2017 r. do godz. 15.00
7.
Wybór ofert nastąpi 18.09.2017r.
Informacja
o wyborze najkorzystniejszej oferty zostanie przesłana do Dostawcy wyłonionego
w postepowaniu drogą elektroniczną.
8.
Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane
9.
W ofercie należy podać wartość
zamówienia netto i brutto wyrażoną liczbowo i słownie na załączonym formularzu
ofertowym.
10. Sposób
przygotowania oferty:
Ofertę ( zał. nr 1)
oraz oświadczenia (zał. nr 2 i 3) ) a także wykaz wykonanych usług
cateringu ( zał. nr 4)wraz z referencjami można umieścić
w zabezpieczonej kopercie i opisać nazwą i adresem wykonawcy oraz nazwą i
adresem zamawiającego, a także napisem „Zapytanie ofertowe „catering dla
nauczycieli ”.
Oferta
będzie również ważna jeżeli zostanie przesłana e- mailem na adres sekretariat@mlodzieszyn.pl
Oferta powinna być:
- opatrzona pieczątką firmową,
- posiadać datę sporządzenia,
- zawierać adres lub siedzibę
oferenta, numer telefonu, numer NIP,
- podpisana czytelnie przez
wykonawcę
11. Pracownikiem
upoważnionym do kontaktów z wykonawcami jest: Pan Damian Bednarek dbednarek@mlodzieszyn.pl
12. Warunki zmiany umowy:
Zamawiający informuje, iż w umowie o realizację zamówienia
znajdą się zapisy przewidujące możliwość dokonywania istotnych zmian
postanowień umowy w zakresie:
a. terminu realizacji
umowy,
b. harmonogramu
realizacji szkoleń,
c. ostatecznej liczby
uczestników szkoleń
13.
Wymagania wobec wykonawcy usługi:
1) brak
powiązań z zamawiającym pod względem osobowym i kapitałowym.
Przez powiązanie osobowe lub kapitałowe rozumie się
wzajemne powiązania między zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania
zobowiązań w imieniu zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu
zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury
wyboru wykonawcy, a wykonawcą, polegające w szczególności na:
-uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub
spółki osobowej,
-posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji;
-pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub
zarządzającego, prokurenta lub pełnomocnika;
-pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku
pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej lub bocznej do drugiego stopnia
lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kuratel
Informacje dodatkowe:
1) W przypadku
jeżeli wykonawca którego oferta została wybrana nie podpisze umowy w terminie
wyznaczonym przez zamawiającego, zamawiający będzie uprawniony do wyboru oferty
najkorzystniejszej spośród pozostałych ofert.
2) Zamawiający
zastrzega możliwość odwołania lub unieważnienia postępowania w każdym czasie, w
tym również po złożeniu ofert. Z tego tytułu Oferentom nie przysługują żadne
roszczenia.
W szczególności:
a. Zamawiający
zastrzega sobie możliwość odwołania postępowania o udzielenie zamówienia jeżeli
nie wpłynie żadna oferta lub gdy złożone oferty nie będą podlegały ocenie.
b. Zamawiający
zastrzega sobie możliwość odwołania postępowania o udzielenie zamówienia jeżeli
cena najkorzystniejszej oferty przekroczy kwotę, którą zamawiający może
przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.
3) O odwołaniu lub unieważnieniu
postępowania o udzielenie zamówienia zamawiający poinformuje wykonawców którzy
złożyli oferty.
zal._nr_1-formularz_ofertowyzal_.nr 2_oswiadczenie_o_spelnieniu_warunkow_z_klauzuli_spolecznej zal._nr_3_-oswiadczeniezal._nr_4-_wykaz_uslug_cateringu